Biorevitalizacija lica

Biorevitalizacija se fokusira na vraćanje sjaja i vitalnosti koži, te se smatra jednim od najsigurnijih načina da poboljšate izgled vašeg lica.

Zakažite pregled
Bild des Personals. Bild des Personals. Bild des Personals.

1000+ Zadovoljnih klijenata!

Šta je biorevitalizacija lica?

Biorevitalizacija lica je nehirurški kozmetički tretman koji uključuje injekcije hijaluronske kiseline i druge hranljive sastojke direktno ispod površine kože. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se već nalazi u našem tijelu, a ključna je za održavanje hidratacije i elastičnosti kože. Ovaj tretman se često koristi za:

Hidrataciju kože

Biorevitalizacija je odličan način da se koži pruži intenzivna hidratacija. Hijaluronska kiselina privlači vodu i čini kožu mekom, sjajnom i blistavom.

Smanjenje bora

Ovaj tretman može značajno smanjiti vidljivost finih linija i bora na licu, pružajući vam mlađi izgled. Bore oko očiju, nazolabijalne bore i bore na čelu mogu se značajno umanjiti ovom tehnikom.

Poboljšanje tena kože

Biorevitalizacija pomaže u izjednačavanju tena i teksture kože, dajući vam svilenkasto glatku kožu. Njena sposobnost da se rješava neujednačenosti i manjih ožiljaka čini je popularnom opcijom.

Poboljšanje tonusa kože

Pored hidratacije, biorevitalizacija značajno poboljšava tonus kože i smanjuje vidljivost tamnih mrlja i pigmentacija. To čini kožu jednako blistavom i čistom.

Spremni ste da osvježite svoju kožu biorevitalizacijom i postignete sjajan izgled.

Zakažite pregled

Šta sve koža gubi starenjem?

Kako starimo, naša koža prolazi kroz niz promjena koje je čine manje mladom i vitalnom. Neki od glavnih faktora u procesu starenja kože uključuju:
Gubitak Kolagena i Elastina: S godinama, proizvodnja kolagena i elastina u koži opada, što dovodi do gubitka elastičnosti i tonusa. Ovo može rezultirati opuštenom kožom i pojavom bora.
Dehidratacija: Koža postaje manje hidrirana kako starimo, što može uzrokovati suhoću i finim linijama.
Gubitak Volumena: Gubitak masnog tkiva ispod kože može rezultirati izgledom izdubljenih obraza i drugih promjena u konturama lica.
Pigmentacijske Promjene: Starenje može uzrokovati neujednačenost tena i pojavu staračkih pjega.
Vidljivost Kapilara: Kapilare postaju vidljivije s godinama, posebno na licu, što može dati koži crvenkast ton.

Kome je namenjena biorevitalizacija?

Biorevitalizacija lica je namenjena osobama koje žele poboljšati izgled i kvalitetu svoje kože na prirodan način. Ovaj tretman posebno može koristiti:
Osobama sa suvom kožom: Biorevitalizacija dubinski hidrira kožu, pružajući joj potrebnu vlagu.
Osobama koje imaju fine linije i bore: Tretman smanjuje vidljivost bora i finih linija, dajući koži mlađi izgled.
Osobama koje žele poboljšati tonus kože: Biorevitalizacija čini kožu čvršćom i toniranijom, smanjujući vidljivost pigmentacijskih promjena.
Osobama koje žele prirodan izgled: Tretman pruža prirodne rezultate, bez izraženih promjena u izgledu.

Na kojim regijama radimo biorevitalizaciju?

Biorevitalizacija se može primijeniti na različitim regijama lica. Ovo uključuje:
Čelo: Tretman može osvježiti kožu na čelu, smanjujući bore između obrva.
Oči: Biorevitalizacija pomaže u smanjenju podočnjaka i finih linija oko očiju.
Obrazi: Tretman dodaje volumen obrazima i čini ih punijim.
Usta: Pomaže u smanjenju bora oko usana i povećava hidrataciju.
Vrat i Dekolte: Biorevitalizacija se takođe primenjuje na vratu i dekolteu kako bi se poboljšao izgled ove osjetljive regije.

Kada ću videti prve rezultate?

Rezultati biorevitalizacije lica postaju vidljivi gotovo odmah nakon tretmana. Nakon što se hijaluronska kiselina i hranljive supstance injiciraju ispod površine kože, primetit ćete da je vaša koža hidrirana, sjajna i osvježena. Ovo je odmah vidljivo i čini tretman izuzetno zadovoljavajućim.

Koliko tretmana je potrebno?

Većina ljudi vidi značajne rezultate nakon samo jednog tretmana biorevitalizacije. Međutim, broj tretmana može varirati ovisno o individualnim potrebama i ciljevima. Stručnjak će vam pomoći da odaberete pravi plan tretmana za vas. Nakon prvog tretmana, možda ćete odlučiti da se tretman ponovi nakon nekoliko mjeseci kako biste održali postignute rezultate.

Razlika između biorevitalizacije i mezoterapije

Biorevitalizacija i mezoterapija su oba tretmana koji se koriste za poboljšanje izgleda kože, ali postoje ključne razlike između njih. Biorevitalizacija koristi hijaluronsku kiselinu i druge hranljive supstance koje se injiciraju ispod površine kože kako bi se pružila hidratacija i smanjile bore. Ovaj tretman fokusira se na obnovu i hidrataciju kože. Mezoterapija takođe koristi injekcije, ali one sadrže koktel vitamina, minerala i drugih hranljivih sastojaka. Mezoterapija se često koristi za tretiranje specifičnih problema kože, kao što su pigmentacijske promjene i celulit. Izbor između ova dva tretmana zavisi od vaših potreba i ciljeva, te je najbolje konsultovati se sa stručnjakom.

Kako da se pripremite Za biorevitalizaciju?

Priprema za biorevitalizaciju je relativno jednostavna i obično uključuje sljedeće korake:
Konsultacija: Prvi korak je zakazati konsultaciju sa stručnjakom. Tokom konsultacije, stručnjak će procijeniti stanje vaše kože, razgovarati o vašim ciljevima i utvrditi da li ste kandidat za biorevitalizaciju.
Informacije o Medicinskoj Istoriji: Važno je informisati svog stručnjaka o svojoj medicinskoj istoriji, uključujući alergije i trenutne zdravstvene probleme.
Izbjegavanje Krvarenja: Preporučuje se da izbjegavate uzimanje aspirina ili drugih lijekova koji mogu povećati rizik od krvarenja prije tretmana.
Hidratacija: Pijte dovoljno vode prije tretmana kako biste osigurali da je vaša koža dovoljno hidrirana.
Izbjegavanje Makeup-a: Na dan tretmana, izbjegavajte nošenje šminke na tretiranom području.

Koje su kontraindikacije za biorevitalizaciju?

Iako je biorevitalizacija siguran postupak, postoje određene kontraindikacije koje mogu učiniti osobu neprikladnom za ovaj tretman. Kontraindikacije uključuju:
Trudnoću i dojenje: Biorevitalizacija se ne preporučuje tokom trudnoće ili dojenja.
Akutne infekcije kože: Ako imate akutne infekcije kože na tretiranom području, trebate pričekati dok se infekcija ne izliječi.
Pojedinačne alergije: Osobe koje su alergične na hijaluronsku kiselinu ili druge sastojke u preparatima trebaju izbjegavati biorevitalizaciju.
Autoimune bolesti: Osobe sa ozbiljnim autoimunim bolestima trebaju se konsultovati sa svojim ljekarom prije tretmana.
Kožne bolesti: Osobe sa određenim kožnim bolestima mogu zahtijevati poseban pristup i pažljivu procjenu prije tretmana.
Važno je da se konsultujete sa stručnjakom koji će proceniti vaše zdravstveno stanje i utvrditi da li ste pogodni za biorevitalizaciju.

Kada se ne sme raditi biorevitalizacija?

Biorevitalizacija se ne sme raditi u određenim situacijama. Ovo uključuje:
Trudnoću i Dojenje: Tretman se ne preporučuje tokom trudnoće ili dojenja.
Akutne Infekcije Kože: Ako imate akutne infekcije kože na tretiranom području, tretman treba odložiti dok se infekcija ne izliječi.
Individualne Alergije: Osobe koje su alergične na hijaluronsku kiselinu ili druge sastojke u preparatima trebaju izbjegavati biorevitalizaciju.
Autoimune Bolesti: Osobe sa ozbiljnim autoimunim bolestima trebaju se konsultovati sa svojim ljekarom prije tretmana.
Kožne Bolesti: Osobe sa određenim kožnim bolestima mogu zahtijevati poseban pristup i pažljivu procjenu prije tretmana.

Kada je najbolje vrijeme za biorevitalizaciju?

Biorevitalizaciju lica možete obaviti tokom cijele godine, ali neka vremenska razmatranja mogu biti korisna. Idealno je planirati tretman izvan perioda intenzivnog sunčanja i izlaganja suncu. To znači da zimske i jesenje mjesece često smatraju povoljnijim periodima za tretman, kako biste izbjegli prekomjernu izloženost suncu dok se koža obnavlja. Međutim, tretman se može obaviti u bilo koje doba godine uz odgovarajuće mjere zaštite od sunca kako bi se očuvali postignuti rezultati.

Kako Izgleda Tretman Biorevitalizacije?

Tretman biorevitalizacije je brz i bezbolan. Nakon konsultacije s stručnjakom i pripreme kože, hijaluronska kiselina se pažljivo injicira ispod površine kože na određenim tačkama. Ove injekcije se izvode precizno i brzo, a tretman obično traje oko 30 minuta. Nakon tretmana, možete odmah nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima, a rezultati postaju vidljivi gotovo odmah.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Da li je potreban period oporavka?

Biorevitalizacija lica je poznata po tome što ne zahtijeva dugotrajan period oporavka. Nakon tretmana, možete odmah nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Da li je bolan tretman?

Biorevitalizacija lica obično nije bolan tretman. Koristimo tanke igle za injekcije, a mnoge hijaluronske kiseline sadrže i anestetik, što znači da ćete osjetiti samo minimalnu nelagodnost tokom tretmana.