COG niti

Podizanje kože lica i vrata uz pomoć COG niti. Rešite znakove starenja i osvežite svoj izgled bez potrebe za hirurškim zahvatom.

Zakažite pregled
Bild des Personals. Bild des Personals. Bild des Personals.

1000+ Zadovoljnih klijenata!

Šta su COG niti?

COG niti su inovativne medicinske niti koji se koriste za podizanje i zatezanje kože lica i vrata. Ime "COG" potiče od korejske reči "kuka," što ukazuje na specifičan dizajn ovih niti. COG niti su tanke, ali čvrste niti koje imaju male kuke ili trnove duž svoje dužine. Ove kuke se koriste za pričvršćivanje niti za potkožno tkivo, omogućavajući tretmanu da se izvodi precizno i efikasno.

Kako COG niti funkcionišu?

COG niti se postavljaju ispod kože lica i vrata uz pomoć tankih igala. Kuke na nitima omogućavaju da se koža "uhvati" i podigne na željeni način. Ovaj postupak ima dvostruki efekat. Prvo, momentalno podizanje kože pruža vidljive rezultate odmah nakon tretmana. Drugo, COG niti podstiču proizvodnju kolagena, što doprinosi dugoročnom zatezanju kože. Ovaj postupak je neinvazivan i ne zahteva oporavak kao što to često čine hirurški zahvati.

Postupak podizanja COG nitima

Postupak podizanja COG nitima obično se izvodi u ambulanti ili klinici. Evo kako postupak obično izgleda:

Konsultacija

Prvo će te se konsultovati sa stručnjakom koji će proceniti vašu kožu i odlučiti o planu tretmana.

Umetanje niti

Stručnjak će koristiti tanke igle kako bi postavio COG niti ispod kože. Ovaj deo postupka je precizan i zahteva stručnost.

Zatezanje

Nakon postavljanja niti, stručnjak će pažljivo zatezati kožu, postižući željeni efekat.

Završetak

Nakon što je postupak završen, koža će biti dezinfikovana, i tretirano područje će biti prekriveno zavojem.

Zakažite svoj tretman i osvežite svoj izgled!

Zakažite pregled

Nakon postupka

Nakon tretmana COG nitima, pacijenti se obično mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Međutim, mogu se pojaviti blaga oteklina i crvenilo, što obično brzo prolazi. Vaš stručnjak će vam dati smernice o tome kako da brinete o koži tokom perioda oporavka.

Trajnost rezultata

Rezultati podizanja COG nitima su vidljivi odmah nakon tretmana, ali najbolji efekti se postižu nakon nekoliko nedelja kada kolagen počne da se proizvodi. Efekti tretmana traju obično od 12 do 18 meseci, nakon čega se postupak može ponoviti.

Koji su efekti liftinga COG nitima?

Efekti liftinga COG nitima su dvostruki. Prvo, momentalno podizanje kože pruža trenutne rezultate, uklanjajući znakove starenja. Drugo, COG niti podstiču proizvodnju kolagena, što omogućava dugoročno zatezanje kože. Ovo daje prirodan i dugotrajan izgled.

Koliko traje procedura postavljanja COG niti i kada je vidljiv rezultat?

Procedura postavljanja COG niti obično traje nekoliko sati, uključujući vreme za konsultaciju i pripremu. Odmah nakon tretmana, primetićete vidljive rezultate, jer će koža biti podignuta i zategnuta.

Koliko traje efekat podmlađivanja COG nitima?

Efekti podmlađivanja COG nitima obično traju od 12 do 18 meseci. Nakon tog perioda, tretman se može ponoviti kako biste održali rezultate i produžili efekat podmlađivanja.

Ko su kandidati za tretman COG nitima?

Idealni kandidati za tretman COG nitima uključuju osobe sa blagim do umjerenim opuštanjem kože lica i vrata. Takođe, kandidati treba da imaju realna očekivanja u vezi sa tretmanom i dobro opšte zdravlje. Pre tretmana, važno je konsultovati se sa stručnjakom koji će proceniti da li ste dobar kandidat za ovu tehniku.

Koja je razlika između COG niti i Siluet soft niti?

COG niti i Siluet Soft niti su slični u svom osnovnom cilju - podizanju i zatezanju kože. Međutim, razlika leži u njihovoj strukturi. COG niti imaju male kuke duž svoje dužine koje se koriste za pričvršćivanje kože. Siluet Soft niti su izrađene od posebnih konaca koji se postavljaju ispod kože i podstiču proizvodnju kolagena. Odluka između ova dva tretmana zavisi od vaših ciljeva i preporuka stručnjaka.

Koliko COG niti je potrebno?

Broj COG niti potrebnih za tretman zavisi od područja koje se tretira i željenih rezultata. Stručnjak će odrediti tačan broj niti tokom konsultacije, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog pacijenta.

Mogućnost komplikacija

Iako je tretman COG nitima generalno bezbedan, kao i svaki medicinski postupak, postoji određena mogućnost komplikacija. Moguće komplikacije uključuju blagu oteklina, crvenilo ili mogućnost infekcije na tretiranom području. Važno je da sledite upute i savete svog stručnjaka kako biste smanjili rizik od komplikacija.

Kako izgleda oporavak

Oporavak nakon tretmana COG nitima je obično brz. Nakon postupka, može se javiti blaga oteklina i crvenilo, ali ovi efekti obično brzo prolaze. Većina pacijenata može se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Vaš stručnjak će vam dati smernice o tome kako da pravilno brinete o koži tokom perioda oporavka.

Kada se vide prvi rezultati nakon tretmana COG nitima?

Prvi rezultati tretmana COG nitima su vidljivi odmah nakon tretmana. Koža će biti podignuta i zategnuta, pružajući vam trenutni osećaj svežine i mlađeg izgleda.

Da li se tretman COG nitima može kombinovati sa drugim anti-aging procedurama?

Da, tretman COG nitima se može kombinovati sa drugim anti-aging procedurama, u zavisnosti od vaših ciljeva i preporuka stručnjaka. Kombinacija različitih tretmana može dati sveobuhvatne rezultate u obnavljanju i pomlađivanju kože. Važno je konsultovati se sa stručnjakom kako biste odabrali najbolju kombinaciju tretmana za vaše potrebe.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Kako dugo traje postupak podizanja COG nitima?

Postupak obično traje nekoliko sati, uključujući vreme za konsultaciju i pripremu.

Da li je tretman bolan?

Pacijenti obično doživljavaju minimalnu nelagodnost tokom tretmana.