Mezoterapija lica

Revolucionarna metoda koja omogućava obnavljanje kože na prirodan način.

Zakažite pregled
Bild des Personals. Bild des Personals. Bild des Personals.

1000+ Zadovoljnih klijenata!

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je inovativna metoda koja podrazumeva ubrizgavanje aktivnih supstanci direktno u kožu. Ovaj tretman ima za cilj obnavljanje i poboljšanje izgleda kože, smanjenje bora, hidrataciju i rešavanje drugih problema vezanih za kožu.

Zašto se odlučiti za mezoterapiju?

Postoji mnogo razloga da se odlučite za mezoterapiju. Ovaj tretman može poboljšati tonus i elastičnost kože, smanjiti bore i fine linije, smanjiti hiperpigmentaciju i poboljšati hidrataciju kože. Mezoterapija je takođe prirodan pristup lepoti, što znači da rezultati izgledaju prirodno, a ne veštački.

Kako se pripremiti za mezoterapiju?

Priprema za mezoterapiju obično uključuje nekoliko koraka kako biste osigurali da tretman bude uspešan i bezbedan.

Konsultacija s profesionalcem

Prvi korak u pripremi za mezoterapiju je zakazati konsultaciju s profesionalcem, tokom ovog sastanka, moći ćete da postavite svoje ciljeve tretmana i razgovarate o svojim potrebama i očekivanjima. Stručnjak će vam pružiti savete i informacije o tome kako mezoterapija može zadovoljiti vaše potrebe.

Informisanje stručnjaka o eventualnim alergijama

Informisanje o alergijama i preosetljivostima: Važno je obavestiti stručnjaka o eventualnim alergijama ili preosetljivostima na supstance koje se koriste u mezoterapiji. Ovo će im omogućiti da prilagode tretman i odaberu odgovarajuće sastojke kako bi se izbegle neželjene reakcije.

Koliko traje procedura?

Procedura mezoterapije obično traje od 30 minuta do sat vremena, u zavisnosti od oblasti koja se tretira i opsega tretmana. Tretmani lica obično su brži u poređenju s tretmanima tela. Prednost mezoterapije je što nema potrebe za dugotrajnom pripremom ili oporavkom, pa pacijenti mogu brzo nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Započnimo put ka lepšem izgledu danas!

Zakažite pregled

Kako mezoterapija podmlađuje kožu?

Mezoterapija je tretman koji podmlađuje kožu na nekoliko načina. Kroz precizno ubrizgavanje aktivnih supstanci u kožu, mezoterapija stimuliše procese regeneracije. Ovaj tretman podstiče proizvodnju kolagena i elastina, što poboljšava tonus kože, čini je čvršćom i smanjuje bore i fine linije. Aktivne supstance koje se koriste takođe doprinose hidrataciji i revitalizaciji kože, čime se postiže mlađi i svežiji izgled.

Šta sve sadrže mezoterapijski kokteli?

Mezoterapijski kokteli su specijalno formulisane smeše aktivnih supstanci koje se ubrizgavaju u kožu tokom tretmana mezoterapije. Sastav ovih koktela može varirati u zavisnosti od ciljeva tretmana, ali obično sadrže:

Vitamini: Vitamini poput vitamina C, E i A često se koriste za poboljšanje zdravlja i izgleda kože.

Minerali: Minerali kao što su cink, magnezijum i bakar igraju ključnu ulogu u održavanju optimalnog zdravlja kože.

Hijaluronska kiselina: Ova supstanca je poznata po svojoj sposobnosti zadržavanja vlage, čime se poboljšava hidratacija kože.

Aminokiseline: Aminokiseline pomažu u obnovi i regeneraciji kože, čineći je zdravijom i mlađom.

Peptidi: Peptidi se koriste za stimulisanje proizvodnje kolagena, što zateže kožu i smanjuje bore.

Kako Izgleda mezoterapija u ordinaciji "Estetic dr Miodrag Djokić"?

Mezoterapija u našoj ordinaciji je siguran i profesionalno vođen proces. Prvo, pacijent će imati konsultaciju s lekarom kako bi se odredili ciljevi tretmana i ocenilo stanje kože. Nakon toga, pacijent će biti pripremljen za tretman. Procedura se izvodi pomoću preciznih injekcija koje se tačno postavljaju na odabrane regije kože. Tretman se izvodi brzo i bezbolno, obično uz minimalno nelagodnosti. Nakon tretmana, pacijent može odmah nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Da li mezoterapija boli i da li je bezbedna?

Mezoterapija se obično doživljava kao minimalno neprijatna ili bolna. Većina pacijenata opisuje senzaciju tokom tretmana kao blagu nelagodnost ili peckanje, ali to je prolaznog karaktera i brzo nestaje nakon završetka tretmana. Mezoterapija je bezbedna kada se sprovodi od strane licenciranih i obučenih stručnjaka. Kao kod svakog medicinskog postupka, mogu postojati minimalni rizici, ali su oni obično retki i blagi, uključujući crvenilo i oticanje na mestu injekcije, koji se brzo povlače. Važno je da se mezoterapija sprovodi u renomiranim medicinskim ustanovama i pod nadzorom iskusnih profesionalaca kako bi se obezbedila bezbednost i efikasnost tretmana.

Koliko tretmana mezoterapije Je Potrebno za izuzetne rezultate?

Broj tretmana mezoterapije varira od osobe do osobe i zavisi od željenih rezultata. U većini slučajeva, kako bi se postigli izuzetni efekti, preporučuje se serija tretmana koji se obično izvode s vremenskim razmacima od nekoliko nedelja. Za održavanje rezultata može biti potrebno povremeno ponavljanje tretmana. Razgovarati će mo o planu tretmana koji je najbolji za vaše individualne potrebe.

Da Li se mezoterapija može kombinovati sa drugim procedurama za podmlađivanje?

Da, mezoterapija se može uspešno kombinovati sa drugim procedurama za podmlađivanje kože kako bi se postigli najbolji rezultati. Kombinacija različitih tretmana može se prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima pacijenta. Na primer, mezoterapiju lica možete kombinovati s botoksom ili dermalnim filerima za sveobuhvatan efekat pomlađivanja.

Koji su svi benefit mezoterapije?

Mezoterapija ima mnoge benefite za kožu i izgled, uključujući:

Poboljšanje tonusa kože: Koža postaje čvršća i zategnutija.

Smanjenje bora i finih linija: Aktivne supstance smanjuju vidljivost starenja.

Hidratacija kože: Mezoterapija vraća hidrataciju, čineći kožu zdravom i sjajnom.

Smanjenje hiperpigmentacije: Tamne fleke i neravnomerni ten mogu biti smanjeni.

Poboljšanje teksture kože: Koža postaje glatka i meka.

Prirodni izgled: Mezoterapija daje prirodne rezultate, bez "maskirajućeg" efekta.

Brzi tretmani: Mezoterapija se obično izvodi brzo i bez potrebe za dugotrajnim oporavkom.

Svi ovi benefiti čine mezoterapiju popularnom metodom za podmlađivanje i poboljšanje izgleda kože.

Ko sve može da se odluči za mezoterapiju?

Mezoterapija je tretman koji je pogodan za mnoge osobe, ali najbolje je konsultovati se sa stručnjakom kako biste utvrdili da li je ovo pravi tretman za vas. Opšte smernice za potencijalne kandidate uključuju osobe koje žele poboljšati izgled kože, smanjiti bore i fine linije, povećati hidrataciju kože, ili rešiti probleme s pigmentacijom. Takođe je važno da pacijenti budu realni u pogledu očekivanih rezultata i spremni na tretmane koji se mogu ponavljati.

Šta treba izbegavati nakon mezoterapije?

Nakon mezoterapije, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo izbegavati kako biste maksimizirali rezultate i smanjili rizik od komplikacija:

Izlaganje Suncu: Nakon mezoterapije, koža može biti osetljivija na sunčeve zrake. Trebali biste izbegavati izlaganje direktnom suncu i koristiti zaštitni faktor kako biste zaštitili kožu od UV zračenja.

Saune i Topli Tuševi: Takođe je preporučljivo izbegavati saune i jako tople tuševe tokom prvih nekoliko dana nakon tretmana kako biste sprečili proširenje krvnih sudova.

Korišćenje Jakih Hemikalija: Nakon mezoterapije, trebali biste izbegavati korišćenje jakih hemikalija i agresivnih proizvoda za negu kože kako biste izbegli nadraživanje.

Trljanje Kože: Ne trljajte ili čeprkajte tretirane regije kako biste izbegli infekcije ili nadraživanje.

Ko ne bi trebalo da se podvrgava mezoterapiji?

Iako je mezoterapija siguran tretman za većinu ljudi, postoji nekoliko situacija u kojima se ne preporučuje:

Trudnice i Dojilje: Mezoterapija se ne preporučuje trudnicama i dojiljama zbog potencijalnog uticaja na plod i bebu.

Osobe s Infekcijama ili Upalama na Koži: Osobe koje imaju aktivne infekcije ili upale na koži trebaju sačekati da se stanje stabilizuje pre nego što se podvrgnu mezoterapiji.

Osobe s Alergijama na Aktivne Supstance: Osobe koje su alergične na aktivne supstance koje se koriste u mezoterapiji trebaju izbegavati ovu proceduru.

Mezoterapija dermapenom

Mezoterapija dermapenom je varijacija mezoterapije koja koristi uređaj poznat kao dermapen. Ovaj uređaj ima sitne igle koje brzo i precizno ubrizgavaju aktivne supstance u kožu. Mezoterapija dermapenom se često koristi za tretman bora, ožiljaka, strija i drugih problema s kožom. Ova tehnika omogućava precizniju primenu supstanci i može se prilagoditi individualnim potrebama pacijenata.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Koliko vremena je potrebno da se oporavim nakon mezoterapije?

Većina ljudi se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Blago crvenilo i oticanje obično prolaze u roku od nekoliko dana.

Koji su potencijalni rezultati mezoterapije?

Mezoterapija može poboljšati tonus i teksturu kože, smanjiti bore i fine linije, hidrirati kožu i poboljšati opšti izgled. Rezultati variraju od osobe do osobe.